Видове суши, част 1

И какво вкусно суши може да хапнете в „GODZILA“

Published on октомври 2, 2017

 

Обичате ли суши? Или още не сте пробвали? Или сте пробвали, но не ви е харесало особено? Не обичате риба и нямате намерение да оптивате? Е, ако още не сте хапвали суши, непременно навкасайте пропуска.

Това е една от най-любимите храни на хората по цял свят. Здравословна е, питателна, с особен, плътен вкус. Ако не ви е харесало, може би не сте опитали подходящия за вас вид суши. Да! Има над 2000 вида суши, може просто да не сте нацелили вашето от първия път. А ако не обичате риба, поръчайте си суши с японски омлет тамаго, краставица и пиле или само пиле. Изборът ви е доста голям.

Както усещате, ние сме големи почитатели на сушито. Обичаме да го приготвяме, обожаваме да похапваме от него и искаме да споделим удоволствието си с всички гости на „GODZILA“.

За да намерите по-лесно вашето любимо, ще ви разкажем за най-популярните в Европа видове суши и за това какво суши можете да опитате при нас.

  • Темаки суши

undefined

То има формата на фуния – около 10 см дълга, която се прави от водорасло нори. До средата се пълни с ориз за суши. Върху него се нарежда плънката. За нея няма строги правила, тя може да е каквото ви се харесва – риба, пиле, морски дарове, зеленчуци. Важното е да се хапва бързо, защото плънката размеква хрупкавото нори и променя вкуса на сушито.

В „Годзила“ приготвяме шест вида темаки суши. Без съмнение фаворитът на нашите гости е темаки със сьомга и рачешко месо. Веднага след него темаки със скариди темпура и авокадо, и темаки с лаврак и мариновани водорасли уакаме, и хайвер норико.

Ако не обичате риба и морски дарове, може да хапнете темаки с криспи пиле и зеленчуци или с японски омлет тамаго (имайте предвид, че той е пухкав, с разкошен жълт цвят и леко сладни).

Предпочитате нещо по-леко? Тогава поръчайте темаки с тиквички темпура (това е вид японска панировка).

  • Урамаки

undefined
Буквално, това означава „обърнато наопаки рулце“. При урамаки пълнежът, който се прави от два или повече продукта, се увива във водорасли нори и след това полученият цилиндър се обвива в ориз и се овалва в сусам или в хайвер.

Този тип суши не е типично японско, по-скоро е поевропейчен вариант, който клиентите харесват и поръчват особено често.

В „GODZILA“ приготвяме и сервираме 15 вида урамаки. Основните продукти за пълнеж, които комбинираме, са криспи пиле, лаврак, миди, сьомга – сурова и пушена, риба тон – сурова и леко запечена, рачешко месо, змиорка, лук, сушени домати, краставица, авокадо, тиквички темпура. Разбира се, присъстват задължителните допълнителни съставки като японска майонеза. Предлагаме също урамаки с японски омлет тамаго.

Насочваме обаче вниманието ви към нашия малък шедьовър урамаки с миди „Сен-Жак“, хайвер и уакаме. Богатството от вкусове е невероятно и удоволствието от хапването на този тип суши е голямо. Пробвайте.

  • Футомаки

undefined
Рулцето футомаки е доста дебеличко – диаметърът му е около 4 см. То е с пълнеж от 3 различни продукта, които задължително трябва да си пасват не само на вкус, но и на цвят. Типичното футомаки е вегетарианско и най-често се прави с японска ряпа и яйца, а в европейския си вариант с краставица и авокадо. Ние обаче, запазихме формата, дебелината и изискването за 3 съставки на плънката и направихме общо 15 вида футомаки, част от които са далеч от вегетарианството.

Например футомаки с рачешко месо и скариди темпура. Или футомаки с тамаго и криспи пиле. Или с миди „Сен-Жак“. Предлагаме още варианти със сьомга, лаврак и риба тон. Разбира се, помислили сме и за вегетарианците. Приготвяме футомаки с тиквички темпура.

Нашите клиенти казват, че всички видове футомаки на „GODZILA“ са вкусни, опитайте ги и вие.

Очаквайте втора част на статията. Вкусотиите и изкушенията съвсем не са свършили!

 #godzilagoodfood