Вредни хранителни навици, от които всички трябва да се отървем

Вредните навици при хранене могат да ви изиграят лоша шега дори и при балансирана диета. Научете как да се отървете от тях сега!

Published on юни 24, 2016

Ние, екипът на GODZILA , вярваме, че хранителните навици са от толкова голямо значение, колкото и самата храна, която консумираме. Ето защо, ви подготвихме малко информация за вредните хранителни навици, от които трябва да се избавим ако искаме по-добро здраве.


Хранене пред телевизора

Да, всички обичаме да гледаме “X-factor” докато вечеряме, но трябва да го жертваме - в името на здравето. Проучвания, доказват връзката между гледането на телевизия при хранене и количеството натрупани калории. Явлението се обяснява ,че докато гледаме телевизия мозъкът се разсейва и по-малко контролира процеса на засищане.

Е, добрите новини са, че храненето не трябва да е скучно. Може да ви е също толкова приятно ( даже по-време) ако отделите време за семейството или приятели.


2. Пропускане на хранене

Дами, не пропускайте хранене! Много хора си мислят, че пропускането на закуска ще им стопи някой килогорам, но е точно обратното! По този начин метаболизмът се забавя и тялото ни започва да трупа излишни запаси от мазнини.

Решение: Хранете се често, чисто и по малко.

3. Недостатъчен прием на вода

За жалост, това е често пренебрегван навик, който е от изключително значение. Все пак, тялото ни е съставено от 50-70% вода. Консумацията на течности(най-добре вода) забързва метаболизма и помага за изхвърлянето на вредните токсини.

Колко литра вода трябва да пия на ден?


Можете да използвате този калкулатор, за да изчислите препоръчителният ви прием на вода дневно.



4. Прекомерно хранене късно вечер

Диетолозите препоръчват да не яде след 20:00 часа, тъй като метаболизмът се забавя в късните часове на денонощието. Също така, консумацията на тежка храна и прекономерната консумация не се препочъчват.

5. Хранене поради стрес

Много хора имат навика да потискат стреса или притеснението чрез хапване на нещо сладко. Подразбира се, че този навик води само до качване на някой килограм.

Решение: Следете се в стресови ситуации и избягвайте да хапвате под въздействието на стреса. Потърсете начин за контролиране на стреса . Ефективни начини са: тренировка, медитация, достатъчно сън.


Е, вече знаете как не трябва да се храните и може да започнете да работите върху отстраняването на тези вредни навици.

П.П: От GODZILA ви молим да споделите знанията с близки и приятели, за да допринесете за подобряване на здравето им