Как да се храним здравословно когато сме навън

Няколко съвета как да организирате този свещен ритуал, наречен "хранене", когато не сте вкъщи.

Published on май 26, 2017

 

Лесно е да се раздават съвети за здравословно хранене от хора, които имат достатъчно време, търпение и умения да си приготвят храната у дома. Какво да правят обаче всички останали, които ходят на работа, не обичат да готвят или не им стига времето за това? И вие ли сте от тази порода – готвите вечеря за четирима за 20 минути с едно обаждане за поръчка от „GODZILA“? Нашите насоки за здравословно хранене са специално за вас.

  •  Поръчвайте си супа и салата

Те са леки, хранителни, с по-малко калории, с повече витамини и полезни вещества и бързо запълват стомаха ви. Това не ви позволява да преядете с основното ястие и ви принуждава да си разделите десерта с някого.

Пилешката ни бистра супа е много добър вариант за тези, които не могат без месо. Хапвате крехко пилешко и след това си поръчвате вегетарианско основно ястие. А вече предлагаме и таратор – свеж, вкусен, приготвен с пресни зеленчуци и подправки.

Може да си поръчате нещо от нашата категория "Супи" още сега, като кликнете тук.

  •  Избирайте по-лека салата, ако ще хапвате и основно ястие


Препоръка номер 1 автоматично се обезсмисля, ако си изберете салата с майонезен дресинг, месо и тежки сирена. Този тип салати са подходящи, когато няма да хапвате основно ястие, а ще се поглезите максимум с десерт.

Спрете се на нещо по-леко, например класическа шопска салата, салата „Енерджи“, салата „Уакаме“ с мариновани водорасли, салата „Пайза“. Последната е подходяща за силно месоядните ни клиенти, защото в нея има и сурови гъби, които задоволяват донякъде желанието за мръвчица.

Ето и нашите вегетариански/веган салати.

  • Хапвайте често риба като основно ястие


Филе от сьомга на барбекю например е добре да ядете поне веднъж седмично. То е богато на омега 3 мастни киселини, приготвено е максимално щадящо. Освен това се сервира с гриловани зеленчуци. Така в обяда или вечерята ви няма да има нищо пържено, с твърде много вредни мазнини.

Опитайте морските ни дарове.

  • Яжте ориз и картофи за обяд, избягвайте ги, ако вечеряте след 18 часа


Ако сте твърдо решени да се храните здравословно и не искате да трупате излишни килограми, вероятно избягвате да хапвате след 18 часа. Проблемът е, че по това време приключвате работа и тепърва се прибирате у дома или се срещате с приятели. Не се тревожете, не е проблем да вечеряте и по-късно, стига до лягане да ви остават не по-малко от четири часа. Освен това избягвайте храните, богати на скорбяла, месото – освен ако не е пилешко на скара – и плодовете.

Патладжан по гръцки, спаначени кюфтенца или кюфтета от киноа, зеленчуци на грил – ще утолят глада ви и няма да имате угризения на съвестта, че ядете по-късно вечерта.

  • Закусвате стабилно, обядвайте добре – задължително, вечерята може и да я пропуснете


Ако не можете, придържайте се към препоръка номер 4.
Закуската е най-важното хапване за деня. Ако нямате време да си я приготвите у дома, вземете си нещо на път за офиса или си поръчайте от нашите вкусни палачинки с мед, сладко от ягоди или боровинки, или пък с шоколад. Трябва ви сила и енергия, за да се преборите с годзилите, които ще ви се изпречват на пътя през деня.
Обядът е зареждането на половината път. Хапнете запеканка, ризото, пица – поглезете се с каквото ви се яде и колкото ви се яде. Тези по-тежки храни е хубаво да се консумират точно тогава, за да може тялото да ги разгради и усвои докато си легнете вечерта (И все пак не прекалявайте много.)

Здравословното хранене е въпрос на желание, изграждане на нови навици и някои малки правила. Разгледайте менюто на „GODZILA“ и започнете да ги прилагате още с днешната си поръчка.

www.godzila.bg  или 0700 160 10 :) #godzilagoodfood