С деца на заведение! :D

Как да накараме децата да стоят мирни и да ядат в заведение

Published on август 2, 2017

Обичате да хапвате навън, но когато сте с децата спокойният обяд или вечеря се превръщат в малък цирк. Вие се изнервяте, децата се изнервят, всички оставате гладни или ядете набързо вече студена храна и бързате да си тръгнате. Междувременно хлапетата са обиколили околните маси, завързали са ценни познанства и дори са успели да си изпросят по нещо от чуждите чинии.

Предлагаме ви следващият път, когато решите да отидете с децата на ресторант, да приложите няколко трика. Вярваме, че ще ви помогнат да прекарате приятно.

 

  • Изберете ресторант, подходящ за деца

undefined

Потърсете местенце, в което музиката не е много висока, светлината не е твърде ярка, сервитьорите не ви гледат кръвнишки още щом се покажете с мъниците на прага и има специално детско меню. При нас в „Годзила“ децата са чести и желани гости. Обстановката предразполага към семейно хапване, а детското меню е доста богато.

  • Разгледайте менюто на ресторанта онлайн и позволете на децата да си изберат какво ще ядат

Така няма да се чудят в самия ресторант какво точно искат, а вие няма да ги припирате с подканващи въпроси: „Спагети искаш ли? Или риба? М? Пица? Какво ще ядеш?“ Много е вероятно хлапето да отговаря с „да“ на всичко и изобщо да не може да реши. Дайте му време предварително.

  • Поръчайте първо неговото ядене


Често децата се изнервят в заведенията, плачат, пищят, въртят се и правят поразии, защото са гладни, в непозната среда и ги карате да седят на едно място. Хлапетата просто не могат да чакат! Затова някои майки носят бисквити или нещо друго малко за хапване, с което да утолят отчасти глада на детето. Проблемът е, че след това, когато поръчката дойде, то вече не е толкова гладно, съответно отказва да яде и се разсейва с други неща.

След като знаете още от къщи какво иска да яде вашето дете, поръчайте първо за него и после разглеждайте менюто и поръчвайте за себе си. Така то няма да чака дълго и ще хапва с удоволствие ястието, което си е избрало само.

  • Играйте игри, докато чакате поръчката да дойде

Измислете си сами подходящи игри. Например изреждайте храни, чиито имена започват с определена буква от азбуката. Отвличайте вниманието на детето от чакането, занимавайте се с него.

  • Обявете, че излизането е тематично

undefined

Предложете на детето да отидете на ресторант и да хапвате само жълто-оранжеви ястия. Или с основен цвят зелено.

Или му кажете, че отивате на вечеря, на която трябва да се държите като големи. Облечете го специално и в ресторанта му показвайте какво да прави, как да се държи „като голямо“. Въобще, превърнете излизането и яденето навън в приключение.

Съобрязавайте се с режима на хранене на детето
Ходете на ресторант с него в тези часове, в които то се храни обикновено.

Не го водете всеки път в различно заведение
Ако посещавате относително редовно няколко заведения, детето ви ще свикне с обстановката, с храната, ще е по-спокойно, съответно вероятността всички да успеете да се нахраните е доста по-голяма.

Заповядайте при нас, в „GODZILA“, заедно с вашите деца, ще се радваме да ви посрещнем.