5 Храни Богати на Протеин за Всеки Бюджет

Протеиновата диета е ефикасен метод за сваляне на килограми и създаване на мускулна маса. Вижте кои са храните, които не са скъпи, а са перфектни източници на протеин.

Published on юни 1, 2016

През последните години много нашумя така наречената протеинова диета. Ако искате да свалите някой килограм или да качите мускулна маса, засилената консумация на протеини може да ви помогне за успешно постигане на целта ви.

Голяма част от източниците на протеини са сравнително скъпи и не всеки може да си ги позволи. За целта се погрижихме да подберем достъпните източници, които всеки може да си позволи.

1. Соя - 36,8 %

Соята е евтин, но изключително пълноценен източник на протеин. Макар и да е често подценявана, тя има хранителна стойност малко  


undefined

по-голяма от на телешкото месо.

Предлага се също и соева кайма, соево мляко и соево сорене.

2. Ядки - 20% - 30%

Фъстъците, овесените ядки и други също са добър източник на протеин на достъпна цена.

undefined

Хората се изхранват с овес от векове насам. Много бодибилдъри силно препоръчват овесени ядки за закуска.

3. Яйца 12,5%

Яйцата имат много висока хранителна стойност. Представете си колко хранителни са, щом от тях се излюпва живо пиле.

Сяйцата не трябва да се прекалява, тъй като в един жълтък се съдържат ⅔ от препоръчителният дневен прием на холестерол.

4. Пилешко месо - 20%

Пилешкото месо е вкусно, евтино и лесно за приготвяне. Добрите новини са че е супер източник на протеин с малко количество мазнини. Кой не обича пилешки пържоли?

5. Риба тон - 30%

Ако искате да добавите в диетата си риба, но не можете да си позволите от скъпите, то рибата тон е отличен избор. Една консерва от 100 грама съдържа около 30 грама протеин.

undefined



В рибата тон се съдържа живак, а високият прием на живак може да повлияе лошо на здравето, затова учените съветват да не консумираме повече от 160 грама обикновена или до 500 грама олекотена риба тон на седмица.

 

Храните, описани по-горе са перфектните източници на протеини/белтъчини за всеки бюджет. На сравнително достъпна цена, дори и хората с по-скромни възможности могат да си ги позволят.

Хранете се правилно, продължавайте да тренирате и успех с постигане на целите!